fredag 5 mars 2010

Jag är tokförskyld

Jag hatar att vara sjuk! Skulle ha jobbat idag men var tvungen att sjukskriva mej. *sigh*

När man har att jobb inom omsorgen så bör man ha någon form av intresse/hobby som gör att man kan stänga av allt! Alla tankar och alla problemlösningar, all oro och irritation. Min är att dröna i affärer, gå runt som zombie och spana. Behöver inte köpa något men bara gå runt ett tag, inte tänka på något!
Annars funkar ju självklart en bra bok, men energi att ta upp en bok och läsa den känns långt borta. Har nog för mkt att göra om dagarna som det känns som.
För mej har det iaf blivit en bra ventil. Tror inte att andra som inte jobba med människor i problem riktigt förstår hur mkt tid, energi, omsorg, tankar och empati går åt under en dag! Man är ju social, i samtal med någon 99% under hela dagen, sällan en tyst stund för sig själv. Så det är viktigt med ett utlopp. Och den ser annorlunda ut för oss alla. Känner en som måste få spana på fåglar, en annan så är ensam fika med en stor latte och den största choklad tårtbiten ett utlopp, en ventil. Huvudsaken är ju att man har någon, annars går man sönder.
 
Så det blir en lugn helg, hemma med Daniel och mysa med filmer och god mat (som jag knappast kommer känna någon smak av)

Inga kommentarer: